top of page

Acerca de

BA28E791-B791-4733-A189-89D4986093D3.png

Trolldomscirklarna

Skolans trolldomscirklar

På Umbra Lyceum delas elever inte in i elevhem som är brukligt på andra internat. Istället är det medlemsskap i en av de tre trolldomscirklarna som erbjuds innan man påbörjar sin grundutbildning i trolldom på skolan. För att få studera vid lärosätet behöver man således anta inbjudan och genomgå den hemlighetsfulla initieringsriten invid asken Yggdrasil. 

“Inom var och en finns våra förmågor redo att väckas till sist.

Kan så vara styrka, tålamod, ambition, mod, lojalitet eller list?

Månne du av tradition, omsorg eller diskretion vara? 

Besitter du tillit, ihärdighet eller vilja - det får tiden besvara.

Det du behöver skall vi ge, det finns en utstakad väg, res din blick och se!”

På Umbra lyceum är vi väldigt stolta över våra trolldomscirklar. Det är många häxor och trollkarlar som i historien gått på akademin, förädlat sina kunskaper och funnit krafter som de bara kunnat drömma om. Ingen av skolans tre vägar är egentligen mer rätt än någon annan, men människor är olika. Den cirkel som en elev placeras i är den som är bäst lämpad att lära hen vandra livets krokiga stig. 

 

Här kan du läsa om de tre trolldomscirklarna i korthet och klicka dig vidare, antingen på överskriften, eller bilden, för mer fördjupande information.

4FEBEB89-92F7-4481-8D71-6A4CF2CDE726.png

Styrka, uthållighet, omsorg och mod.

Aquilon hjälper elever att sprida ut sina vingar och samla mod till att bygga upp styrkan inom sig. Men för att klara av det behövs uthållighet och omsorg både för sin omgivning och sina medmänniskor.

Läs mer

Tålamod, pålitlighet, diskretion och lojalitet.

Van Lynix leder sina elever till tålamodets dygd och ger kraft att vara lojal både mot andra men även mot sig själv. Den människa som vandrar den här vägen ska vara pålitlig och diskret för att nå sina mål oskadd.

Läs mer

3F572D67-741E-4E75-869D-5C57EBC8C14E.png
3D2FE0E3-310B-439F-ACE2-933C80532163.png

Ambition, list, tradition och instinkt.

De Miluusa lär sina elever att lita till sina instinkter för att nå de ambitioner de bär på. För att klara livets vågor finns en trygg ark i beprövad tradition och ett listigt sinne för skutan vart än dess kapten vill.

Läs mer

bottom of page