top of page

Karaktärslathund

Karaktärsmall Umbra Lyceum

- Barn

På lajv spelar alla en karaktär, som i teater. Du skapar själv den karaktär du vill spela och väljer hur mycket du vill hitta på, om karaktären ska likna dig eller vara helt annorlunda. Skapa en karaktär som du lätt kan spela och ha kul som. 

Om du vill spela någon som är väldigt lik dig själv så går det bra, du behöver isåfall bara hitta på ett in-lajv namn, alltså vad du heter på lajvet. Den här mallen är till för att hjälpa dig komma igång och skapa en karaktär. 

 

Vi ser gärna att du fyller i punkterna under "fakta om din karaktär" och skickar in till oss. Det övriga i mallen är till för dig och helt frivilligt att fylla i. Du kan också rita en bild av din karaktär om du vill. 

 

Lycka till! Det ska bli spännande att få möta just dig när Umbra Lyceum slår upp sina portar! 

Fakta om din karaktär

Namn: Vad heter din karaktär? Har den något smeknamn?

 

Pronomen karaktären föredrar: Vilket pronomen använder din karaktär? Karaktärens pronomen kan vara samma som du använder eller något annat.

 

Ålder: Hur gammal är karaktären? Förstaårselever spelar 10 år gamla. Vi vill att du som yngre elev spelar din egen ålder eller om arrangörer godkänner, nära din ålder.

 

Hemort: Vart kommer din karaktär ifrån? Vart bor den? De flesta magiker är integrerade i den "vanliga" världen men de döljer oftast sin magiska förmåga för icke-magiska personer. 

Varför är din karaktär på Umbra Lyceum (vad vill du uppleva på ditt lajv?): Vad längtar karaktären mest efter att göra på skolan? Äventyr på markerna runt slottet? lektioner i magi? Gåtor och mystik?

Din karaktärs personlighet

Egenskaper: Vad för egenskaper är utmärkande för din karaktär? Är den snäll, blyg, pratsam, vänlig, lätt att bli arg, busig, har inget tålamod, ivrig? Exempelvis kan du ha med tre “styrkor” och tre “nackdelar”. 

 

Utmärkande egenskap: Finns det något som är unikt med din karaktär? Exempel: en fras den ofta säger, ett speciellt klädesplagg eller en gångstil som utmärker den?

 

Nöjen: Vad gör din karaktär för att ha roligt? Vad är den intresserad av? Deltar den in någon klubb eller liknande? 

 

Rädslor: Har rollen några rädslor? Exempelvis skosnören, katter, spöken eller pratande speglar?
 

Din karaktärs bakgrund och historia 

Mål/drömmar: Vad vill din karaktär gärna uppnå på detta lajv? Vad vill den uppnå under kommande lajv? Vad har den för drömmar? 

 

Hemligheter: Har din karaktär någon hemlighet? Vad är det och varför? Finns det någon annan än karaktären som vet om hemligheten? Kanske en vän? Eller en fiende? 

 

Familj/Vänner/Fiender: Hur ser din karaktärs familj ut? Vilka bor den ihop med? Är den ovän med någon? Har den några bästa vänner?

 

Minnesvärda händelser: Finns det någon speciell händelse som din karaktär gärna berättar om? 

Historia om föremål: Har din karaktär något föremål på sig/med sig som betyder något för den? 

bottom of page