top of page

Samarbeten

Organisationer som gör Umbra Lyceum möjligt!

Förutom Järnvilja och Förenade lajvare så finns det  andra aktörer som genom sitt eget arbete och engagemang bidragit till att Umbra Lyceum finns och att det blivit ett så pass fantastisk arrangemang som det blivit. Här kan ni läsa om dem. 

Image by World of Magic

När man talar om trollen 

När man talar om trollen är en engagerande och insiktsfull podcast som dyker djupt ner i ämnen kring folktro, mytologi och traditioner. Med värdar som Lars Wahlström från Oknytt och Tommy Kuusela, doktor i religionshistoria, tar denna podcast sina lyssnare på en utforskande resa genom nordisk kultur och historia.
 

Podcasten erbjuder en unik kombination av akademisk expertis och lekfull diskussion, vilket gör det till en njutbar lyssningsupplevelse för alla med ett intresse för nordiska väsen, myter och sägner. Förutom lärdomar från värdarna, erbjuder podcasten även berikande sagoberättande av Eva Boström, vilket ger lyssnarna en chans att uppleva gamla sägner och texter på ett nytt och inspirerande sätt.

Podcasten produceras av Oknytt - Nordisk Folktro & Mytologi, i samarbete med Tommy Kuusela. Deras arbete bidrar till att bevara och förnya förståelsen för nordiska traditioner, samtidigt som de tillhandahåller ett engagerande och informativt medium för samtida lyssnare.
 

Denna podcast är den perfekta partnern till vårt läger och verksamhet, eftersom den delar vår passion för att utforska och föra vidare vår rika nordiska arv. Vi är mycket glada över att samarbeta med "När man talar om trollen" och ser fram emot att dela denna magiska resa tillsammans med dem och er.

 • Instagram
 • Facebook
 • Podcast-logga-bakgrund
 • YouTube
 • Patreon

Arbetarnas bildningsförbund

ABF har sedan över 110 år tillbaka haft som sitt uppdrag att erbjuda människor möjlighet till bildning och lärande utanför den traditionella skolmiljön. Förbundets grunden ligger i studiecirklar, där deltagarna får chansen att studera, diskutera eller öva sig på något tillsammans med andra. Detta kan inkludera ämnen som engelska, miljöfrågor, eller hantverk. Utöver detta erbjuder ABF också kurser, föreläsningar och kulturevenemang.
 

Med verksamhet i hela landet, ett 50-tal medlemsorganisationer, ett 70-tal organisationer med samarbetsavtal nationellt och 750 tusen deltagare årligen, är ABF en vital och betydande aktör inom svensk folkbildning. Förbundet arbetar outtröttligt för att utjämna klasskillnader och ge alla samma möjligheter, oavsett kulturell bakgrund, bostadsort eller ekonomisk situation.
 

Vi är enormt glada över vårt samarbete med ABF, och vi ser fram emot att tillsammans verka för en fortsatt stark och levande folkbildningstradition. Genom att samverka med ABF, blir vår gemensamma verksamhet ännu bättre och vi kan tillsammans fortsätta att bidra till en starkare demokrati, en högre bildningsnivå och ett mer jämlikt samhälle.

abflogga.jpg
 • Instagram
 • ABF-ellips-cmy-fyrk
 • Facebook
SVEROK.png

Sverok

Sedan 1988 har Sverok bistått unga i deras organisering kring spelintressen, från brädspel till rollspel. Genom inkluderande demokratisk organisering har de skapat mötesplatser, både digitalt och fysiskt, som erbjuder alla unga en plats att utveckla sitt samhällsengagemang och en möjlighet att bli en del av en gemenskap som delar deras intressen.

Men, trots spelkulturens växande inflytande och mediala utrymme, är det utmaningar som hotar dess framsteg. Minskat demokratiskt utrymme för civilsamhället, striktare finansieringskrav för ungdomsorganisationer och ökat hot och hat i samhället, är bara några av de utmaningar Sverok och dess medlemmar möter. Även om de kämpar för att få spelkulturen erkänd som en av Sveriges största kulturer, är det fortfarande mycket arbete som behöver göras.

Där spelar vårt partnerskap med Sverok en viktig roll. Tillsammans stödjer vi varandra för att öka inkluderingen, tryggheten och välkomnande i spelkulturen. Sverok erbjuder en strukturerad plattform och försäkringsstöd för våra evenemang, vilket gör det möjligt för oss att ge våra deltagare en ännu mer magisk upplevelse. Genom vårt samarbete kan vi vara med och bidra till att göra spelkulturen ännu starkare och mer inkluderande än någonsin tidigare.

 • Instagram
 • Facebook
 • SVEROK
 • Youtube
 • Twitter
bottom of page