top of page

Acerca de

Image by Dmitry Vechorko

Magin & väven

Magi i världen

I en värld av trolldom och mystik, en värld där hemligheter bevaras och där trolldomens krafter flödar.
Där man väver besvärjelser och spår i tid och rum. Där kunskapen hur man formar världarnas krafter är den högsta av alla. Allt runt omkring dig och du själv består av magi som vibrerar, allt har en egen tråd som vävs samman till en världsväv. Om en tråd blir påverkad, påverkas alla trådar den berör. Att väva besvärjelser är att skapa resonans i väven och därigenom världen. Magi är verklighetens byggstenar. Var försiktig med vilken sten du flyttar på, man vet aldrig vilken sten som får världen att rämna.

De som fötts med häxkraften i sig, måste lära sig från grunden att knyta samman vävens krafter.
För att kunna lägga trollformler som skapar resonans i världen…

Sätten är många att väva trolldomen:

”Vissa väljer musiken med toner och rytm, andra väljer besvärjelsens rörelser och ord med trollstav i hand, medan en del ritar cirklar och symboler för att väcka ritualens kraft.

Vissa skådar vad väven berättar om framtiden, då tid eller annan plats, medan andra vill ändra på det som är nu, medan en del hittar nya sätt att forma magin.

Vissa är försiktiga och noggranna, en del är slarviga och plötsliga, medan en del räds inget och bryter tabuer så världen rämnar.”

- ’Vävens mysterier’ -författad av Sigrid-Klok, även känd som ’Krum-Sigrid’, anno 1507

Som en av nordens främsta lärosäten i trolldom är Umbra Lyceums syn på häxkonst och vävens lära genom skolans läroplan starkt förankrad i Nordens etablerade traditioner. Här finns att lär om besvärjelseteknik, spådom, ritualkonst, musikalisktbesvärjande, trolldomslära samt alkemi med brygder och dekok. Därför är Umbra Lyceum en god källa för den som ämnar lära sig om trolldomens hemligheter ur ett nordiskt samt historiskt perspektiv.

Skolan har även, genom sitt goda rykte både inom Norden och i resten av världen, ett stort utbyte med omvärldens lärosäten, kunskapscentrum, bibliotek samt trolldomsutövare. Därigenom ges en en god möjlighet för den som är intresserad att lära sig mer om de etablerade traditioner internationellt och/eller bygga upp ett kontaktnät mot andra länder inom trolldomsvärlden.

Umbra Lyceums syn på trolldom

bottom of page