top of page

Rockelstad Slott

Platsen

Invid sjön Båven, utanför Sparreholm i hjärtat av Södermanland ligger Rockelstad Slott. En vacker, slottsliknande herrgård med fundament satta redan på 1300-talet. 

 

Slottsparken, centrerad runt den sagolika huvudbyggnaden, huserar närmare ett tiotal byggnader - varav två stora och två små flyglar. Här finns också ett värdshus, bastu och en stor sal rymmande sittningar för 120 personer.

 

Huvudbyggnaden fick sitt utseende under greve Eric von Rosen som ägde säteriet mellan 1900-1948. Idag ägs och drivs gården utav familjen von Post, läs mer på deras hemsida här.

Praktiskt om området

På området finns sovytor med sängar i uppvärmda rum - det är dessa som ingår i anmälan om man köper en standardbiljett. Dessutom finns många WC-lokaler och en hel del duschar och en bastu som får användas. Maten lagas i ett upprustat herrgårdskök med resturangköks interiör. 

Bredvis slottsparken breder en vacker skog ut sig runt sjön och några hundra meter bort ligger Brittmäss, ett scoutlägersfält med dass och kyl-/frysmöjligheter. Här får de som väljer att bo i tält bygga sina läger.

bottom of page