top of page

Acerca de

Rockelstads_slott_2017.jpg

Arbeta som lägerledare

Vad krävs av en lägerledare?

Lägerledare

Har du gedigen erfarenhet av att arbeta med barn i lägerform eller motsvarande erfarenhet? Som lägerledare är du ansvarig för att guida din grupp genom hela lajvlägret. Du är deras ansvariga trygga vuxen som ser till att de äter mat, tar eventuella mediciner, hjälper dem att läsa scheman, hitta till lektioner, finns med under lajvets scener som stöd, som tröstar dem om de längtar hem, tar föräldrakontakt, rapporterar till lajvets samordnare om eventuella behov eller situationer som uppstår och styr upp anpassningar som behövs. Du ser till att gruppen håller samman på bästa vis, att de kommer i säng i tid, hjälper dem att ringa hem och peppar dem att utvecklas som personer samt gör vad du kan för att lajvlägret skall bli en positiv, trygg och magisk upplevelse för individen och för gruppen. 

 

I din grupp kommer det säkert finnas elever med diagnoser inom NPF spektrat vilket gör att lågaffektivt bemötande är att föredra. Därför behöver du ha kunskap om “Lågaffektivt bemötande” och vara mycket tydlig med planeringar samt med dina förväntningar på eleverna, så att alla kan förstå och ha god möjlighet att följa de strukturer som finns på plats, såsom lektioner, mat och sovtider, regler om var och när man får gå själv ect.

 

Som du förstår så är du den viktigaste personen på hela lajvlägret, den med mest ansvar och du kommer också att få avlönad anställning för detta. Dessutom kommer du att få den största belöningen i att få vara nära fantastiska unga människor som utvecklas och växer, dela deras utmaningar och framgångar. En ära och ett nöje.

 

Till hjälp har du en lägerledarassistent, som avlastar dig när du behöver ta din lunchpaus, som tar dina direktiv när du avgör hur gruppen skall delas upp efter middagen då de äldre eleverna vill ut på äventyr och några yngre behöver stanna och lägga sig för natten. Ni har nära samarbete och hjälps åt med alla uppgifter, du är dock den som har yttersta ansvaret och assistenten är din högra hand, som också hen skall få lunchpaus och som är lägre avlönad då hen har en lägre arbets och framförallt ansvarsbörda.

 

Lägerledarassistent

Var du sugen på att söka som lägerledare, men kände att det yttersta ansvaret var lite för tungt? Är du kompetent med barn och ungdomar i åldrarna 10-15 och älskar äventyr? Dina uppgifter är likställda med lägerledarens, men utan planeringsansvaret och det yttersta ansvaret för alla beslut och all planering som sker löpande för en lägerledare. Är du positiv och lösningsfokuserad, en uppmuntrande och trygg vuxen? Då längtar vi innerligt efter att se din ansökan!

 

Lägerledare och assistenter kommer att få ta del av många trolska upplevelser, både med övrig skolpersonal samt med alla exalterade barn som upplever magin vi skapar tillsammans på Umbra Lyceum.

Meriterande erfarenheter för denna tjänst

Fritidsledarutbildning, lärarutbildning, kurator eller psykologutbildning, arbetat på skola, fritids, förskola, bup eller socialstyrelsen. Lägerledare, scouterna eller dylik erfarenhet är värdefull.

 

Personliga egenskaper vi söker

Lugn, trygg, strukturerad. Ansvarstagande, kommunikativ, positiv. 

 

Lön

Enligt överenskommelse.

bottom of page