top of page

mån 11 apr.

|

Rockelstad Slott

Umbra Lyceum - Skogsandens hemlighet

Bo kungligt på underbara Rockelsta Slott och upplev ett interaktivt äventyr med magiska väsen, trolldom och en dold världs lockande mystik.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Umbra Lyceum - Skogsandens hemlighet
Umbra Lyceum - Skogsandens hemlighet

Tid och plats

11 apr. 2022 14:00 – 15 apr. 2022 10:00

Rockelstad Slott, Rockelsta, 649 91 Sparreholm, Sweden

Om evenemanget

Till påsk kan du uppleva lajv-lägret Umbra Lyceum - Skogsandens hemlighet.

OBS: På detta evenemang är det lägret (skolan) som är öppen, inte vuxenupplevelsen. 

Umbra Lyceum är en lajv-läger kampanj som utspelar sig på och runt en trolldomsskola. Sagan äger rum i den verkliga världen men i de djupa skogarna och mörka skuggorna lever folktron vidare. Sagorna är sanna, trollkunniga människor och väsen använder fortfarande sina konster och på magiska platser samlas de i lönndom. En sådan plats är Rockelstad Slott i hjärtat av Sörmland där vi bjuder in barn och ungdomar till ett magiskt lajv.

Inne i slottet ligger fokus på barnens upplevelser. Där kommer de lära sig om saker som trolldrycker, runmagi och besvärjelser. Det kommer behövas, för det ryms många mysterium på skolans väggar. Det är viktigt för oss att det finns utrymme för olika lajvupplevelser så det kommer finnas gåtor, intriger och äventyr för den som letar.

På skolan kommer det finnas lärare och annan skolpersonal som spelas av vana lajvare som handplockats av oss arrangörer, för att ge barnen en så bra lajvupplevelse som möjligt. Några kan vara lite skrämmande men det ska alltid gömma sig en trygg människa bakom masken och finnas en trygg lägerledare nära tillhands.

Eftersom Umbra Lyceum är en av de få platser där trollkunniga fritt kan utöva sina konster har skolan vid den magiska skogen och sjön intill blivit en naturlig samlingsplats. Det viskas om att världen inte längre är säker. De magiska myndigheterna blir allt mer hårdhänta och mäktiga krafter, både mörka och ljusa, vill att eliten byts ut.

Vi vill att våran saga tar avstamp i folktron på ett sätt som glädjer de som känner igen sig bland myterna. Vi vill att vårat lajv ska väcka en nyfikenhet inför den enorma skatt som mänskligheten samlat på sig under årtusenden.

På vårat lajv ska vi fokusera på nordisk folktro men världens alla myter är sanna i vår värld.

Stämningsutskick: Läs här!

Praktisk information

Utförligare information för föräldrar

Biljetter:

Lajv-läger biljett

Biljett för barn 10-15 år som ska delta på lägret. Ingår: Mat, boende, lånekläder, deltagande på lägret och lägerledare. 

Plats: 

Rockelstad slott, utanför sparreholm. Läs mer.

Mat 

Ingår

Försäkring: 

Deltagarna på arrangemanget försäkras genom medarrangören Förenade Lajvare. För att försäkringen ska gälla blir därför den anmälda medlem i föreningen automatiskt om medlemskap saknas. Se till att skriva rätt personnummer så att det inte blir strul problem med försäkringen. 

Viktiga datum

Lajv-lägret 11-15 april -2022

Incheck 11 april -2022

Viktiga tider

Incheck: Måndag kl 14:00-15:00

Lajvandet startar: Tisdag kl 08:00

Lajvandet slutar: Fredag kl 01:00

Utcheck: Fredag kl 10:00-11:00

Boende

Barnen bor i sängar i de olika elevcirkelsbyggnaderna. Egna sängkläder medtages.

Alkohol

Vi vill understryka att vårat arrangemang är alkohol och drogfrit. Anvisad plats bortanför från barnens område kommer finnas för eventuella rökande vuxna. Lägerledare och lärare får ej röka på arbetstid.

Beväpning

På vissa Lajv används ibland lajvvapen. Under det här arrangemanget sker inga fysiska strider. Istället är magi och trollbryggder i centrum även vid konfliktspel.

Åldersgräns

10-15 år.

Arrangör:

Eventet arrangeras utav Umbra Lyceums arrangörsgrupp genom Järnvilja och i sammarbete med Förenade Lajvare, ABF Flen och Sverok.

Deltagarvilkor:

Genom att anmäla dig till eventet godtar du dig att följa våra regler och villkor. Läs dem här! 

Gällandes ångerrätt och covid-19.

Biljetterna är inte avbokningsbara, ångerrätt gäller ej, detta är i enlighet med regler kring "Fritidsaktiviteter som utförs på en bestämd dag eller under en begränsad tidsperiod". Detta är som vilket event som helst: konsert eller teater. I händelse att du inte kan delta på evenemanget så är det dock tillåtet att överlåta din biljett till någon annan. I vissa fall kan du genom ditt hemförsäkringsbolag skydda dig mot en situation där du blir tvungen att avstå med kort varsel pga. till exempel sjukdom och då alltså få tillbaka hela eller delar av biljettsumman via ditt försäkringsbolag.

Skulle pandemin förvärras och eventet behöva ställas in så kommer följande ske: vi kommer anstränga oss för att rädda alla pengar vi kan och återbetala så mycket vi kan till er. Betalda utgifter som ej kan ångras kan vi inte påverka och därmed kan vi inte säga hur summan skulle se ut, det beror på hur tätt inpå eventet inställandet skulle ske. Vi håller oss ständigt uppdaterade på världsläget, tar del av restriktioner och diskuterar inom arrangörsgruppen. Ca 30 dagar innan arrangemanget kommer vi sätta oss ner och göra en noggrann estimering om lajvet kan gå av stapeln och om några anpassningar måste ske för att det skall vara säkert. Vår bedömning idag är att lajvet kommer att gå att arrangera precis som planerat. Vi hoppas att ni alla ska kunna delta och njuta av vår skapelse!

Biljetter

  • Lajv-läger biljett

    Biljett för barn 10-15år som ska delta på lägret och åker utan vuxen. Ingår: Mat, boende, lånekläder, deltagande på lägret och lägerledare. Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening och kommer rapporteras som deltagare i "annan folkbildning" på ABF.

    4 999,00 kr
    +124,98 kr serviceavgift
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page