top of page

mån 01 nov.

|

Rockelstad Slott

Umbra Lyceum - Skuggakademin

Bo kungligt på underbara Rockelsta Slott och upplev ett interaktivt äventyr med magiska väsen, trolldom och en dold världs lockande mystik.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Umbra Lyceum - Skuggakademin
Umbra Lyceum - Skuggakademin

Tid och plats

01 nov. 2021 14:00 – 05 nov. 2021 10:00

Rockelstad Slott, Rockelsta, 649 91 Sparreholm, Sweden

Om evenemanget

I höst kan du uppleva lajv-lägret Umbra Lyceum - Skuggakademin.

OBS: Läger/skolplatserna är nu slutsålda. Deltagande är fortfarande möjligt men inte som elev. Förskolan har fortfarande platser.

Umbra Lyceum är en lajv-läger kampanj som utspelar sig på och runt en trolldomsskola. Sagan äger rum i den verkliga världen men i de djupa skogarna och mörka skuggorna lever folktron vidare. Sagorna är sanna, trollkunniga människor och väsen använder fortfarande sina konster och på magiska platser samlas de i lönndom. En sådan plats är Rockelstad Slott i hjärtat av Sörmland där vi bjuder in barn och vuxna till ett magiskt lajv.

Inne i slottet ligger fokus på barnens upplevelser. Där kommer ni lära er om saker som trolldrycker, runmagi och besvärjelser. Det kommer behövas för det ryms många mysterium på skolans väggar. Det är viktigt för oss att det finns utrymme för olika lajvupplevelser så det kommer finnas gåtor, intriger och äventyr för den som letar.

På skolan kommer det finnas lärare och annan skolpersonal som spelas av vana lajvare som handplockats av oss arrangörer för att ge barnen en så pass bra lajv upplevelse som möjligt. Några kan vara lite skrämmande men det ska alltid gömma sig en trygg människa bakom masken.

På markerna runt slottet utspelar sig den vuxna delen av lajvet. De vuxna som examinerats vid skuggakademin har bemästrat de mäktiga ritualerna där deltagarna använder sin kreativitet för att skapa magi som kan åkalla en ande, bemästra en fiende, hela dödliga sår. Bara fantasin sätter gränserna.

Eftersom Umbra Lyceum är en av de få platser där trollkunniga fritt kan utöva sina konster har det blivit en naturlig samlingsplats. Det viskas om att världen inte längre är säker. Myndigheterna blir allt mer hårdhänta och mäktiga krafter, både mörka och ljusa, vill att eliten byts ut.

Vi vill att våran saga tar avstamp i folktron på ett sätt som glädjer de som känner igen sig bland myterna. Vi vill att vårat lajv ska väcka en nyfikenhet inför den enorma skatt som mänskligheten samlat på sig under årtusenden.

På vårat lajv ska vi fokusera på nordisk folktro men världens alla myter är sanna i vår värld.

Stämningsutskick: Läs det här!

Gratis lajv för barn under fem!

Om du som betalande vuxen har ett barn som ännu inte fyllt fem vid arrangemangets start så kan barnet följa med utan extra kostnad. Barnet delar då det boende och matpaket som ingår i ditt köp. (har du inte köpt mat så ingår alltså inte mat för barnet heller)

För alla er vuxna som vill njuta av magin och även låta er yngre barn göra det, så finns alltså alla möjligheter att åka på lajvet tillsammans.

För de allra yngsta erbjuds en magisk öppen förskola, dit ni kan gå tillsammans med ert lilla barn och njuta av härliga karaktärer och mysigt umgänge. Sagostunder, såpbubblor och musik kommer finnas på agendan.

För de något större, men ändå lite mindre barnen, så finns förskolan/ fritids. Här är man ca 6-9 år. Här är en plats barnen kan leka vid, medans föräldrarna håller lektion eller är på mystiska äventyr. Här finns kamrater och karaktärer att leka med. Pyssel, sagor, musik och spännande miniuppdrag.

Öppettider för öppen förskola samt förskola/ fritids är 10:00-12:00 samt 14:00-16:00.

Alltså sammanlagt 4h per dag: tisdag, onsdag och torsdag på eventet.

Praktisk information

Utförligare information för föräldrar

Biljetter:

Det finns många olika typer av biljetter, läs lite mer utförligt om vad dessa innebär här.

Plats: 

Rockelstad slott, utanför sparreholm. Läs mer.

Mat

ingår i de flesta biljetter,

Försäkring: 

Deltagarna på arrangemanget försäkras genom medarrangören Förenade Lajvare. För att försäkringen ska gälla blir därför den anmälda medlem i föreningen automatiskt om medlemskap saknas.

Viktiga datum

Lajv-lägret 1-5 november -2021

Incheck 1 november -2021

Sista anmälningsdatum för intrig är 30 september -2021

Viktiga tider

Incheck: Måndag kl 14:00-15:00

Lajvandet startar: Tisdag kl 08:00

Lajvandet slutar: Fredag kl 04:00

Utcheck: Fredag kl 10:00-11:00

Boende

I standardbiljetterna ingår boende i säng inomhus i uppvärmda byggnader. Ekonomibiljetter är för dig som vill bo i tält och laga egen mat.

Alkohol

Vi vill understryka att vårat arrangemang är alkohol och drogfrit. Anvisad plats bortanför från barnens område kommer finnas för eventuella rökande vuxna. Lägerledare och lärare får ej röka på arbetstid.

Beväpning

På vissa Lajv används ibland lajvvapen. Under det här arrangemanget sker inga fysiska strider. Istället är magi och trollbryggder i centrum även vid konfliktspel.

Åldersgräns

Ingen i sällskap av vuxen. 10år själv.

Arrangör:

Eventet arrangeras utav Umbra Lyceums arrangörsgrupp genom Förenade Lajvare och i samarbete med Järnvilja, ABF Flen och Sverok - med stöd av Ideell Kulturallians.

Deltagarvilkor:

Genom att anmäla dig till eventet godtar du dig att följa våra regler och villkor. Läs dem här!

Gällandes ångerrätt och covid-19.

Biljetterna är inte avbokningsbara, ångerrätt gäller ej, detta är i enlighet med regler kring "Fritidsaktiviteter som utförs på en bestämd dag eller under en begränsad tidsperiod". Detta är som vilket event som helst: konsert eller teater. I händelse att du inte kan delta på evenemanget så är det dock tillåtet att överlåta din biljett till någon annan. I vissa fall kan du genom ditt hemförsäkringsbolag skydda dig mot en situvation där du blir tvungen att avstå med kort varsel pga. till exempel sjukdom och då alltså få tillbaka hela eller delar av biljettsumman via ditt försäkringsbolag.

Skulle pandemin förvärras och eventet behöva ställas in så kommer följande ske: vi kommer anstränga oss för att rädda alla pengar vi kan och återbetala så mycket vi kan till er. Betalda utgifter som ej kan ångras kan vi inte påverka och därmed kan vi inte säga hur summan skulle se ut, det beror på hur tätt inpå eventet inställandet skulle ske. Vi håller oss ständigt uppdaterade på världsläget, tar del av restriktioner och diskuterar inom arrangörsgruppen. Ca 30 dagar innan arrangemanget kommer vi sätta oss ner och göra en noggrann estimering om lajvet kan gå av stapeln och om några anpassningar måste ske för att det skall vara säkert. Vår bedömning idag är att lajvet kommer att gå att arrangera precis som planerat. Vi hoppas att ni alla ska kunna delta och njuta av vår skapelse!

Biljetter

 • Lajv-läger biljett

  Biljett för barn 10-15år som ska delta på lägret och åker utan vuxen. Ingår: Mat, boende, lånekläder, deltagande på lägret och lägerledare. Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening och kommer rapporteras som deltagare i "annan folkbildning" på ABF.

  3 999,00 kr
  Slutsåld
 • Barnbiljett (Ej läger)

  Obs: skol-/lägerplatser fulla, bara lajvdeltagade/förskola. Biljett för barn upp till 15år som åker i sällskap med vuxen. (Den vuxna behöver också köpa en standardbiljett) Ingår: Mat, boende, magisk förskolan. Obs: Med den här biljetten är det den som medföljande vuxen som ansvarar för ditt barn, inte lägerledarna. Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening och kommer rapporteras som deltagare i "annan folkbildning" på ABF.

  2 399,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Akolyt biljett

  Biljett för dig som är 15-25år och vill spela akolyt. Detta innebär att du spelar att du studerar vidare på skolan efter grundutbildning. Du kommer studera under en av lärarna och åläggs att hjälpa denne hålla i sina lektioner. Ingår: Mat, boende, lånekläder, deltagande med intrig. Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening och kommer rapporteras som deltagare i "annan folkbildning" på ABF.

  1 999,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Vuxenbiljett - standard

  Biljett för deltagare 15år och uppåt. Ingår: Mat, boende, samt deltagande med intrig. Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening och kommer rapporteras som deltagare i "annan folkbildning" på ABF.

  2 499,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Vuxenbiljett - ekonomi+

  Biljett för deltagare 15år och uppåt. Ingår: Mat, boende, samt deltagande med intrig. Obs boende miljön och standarden är något lägre än på standarbiljetten. Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening och kommer rapporteras som deltagare i "annan folkbildning" på ABF.

  1 999,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Vuxen biljett - ekonomi

  Biljett för deltagare 15år och uppåt. Ingår: Deltagande utan intrig. Obs: Du måste själv ordna boende i tält (eller husvagn utan el) på vår campingplats och håller med egen mat. På campingen finns tillgång till torrdass och kylskåp. Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening och kommer rapporteras som deltagare i "annan folkbildning" på ABF.

  499,00 kr
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page