top of page

mån 30 okt.

|

Rockelstad Slott

Umbra Lyceum - Av hjältars blod (Höst 2023)

Bo kungligt på underbara Rockelsta Slott och upplev ett interaktivt äventyr med magiska väsen, trolldom och en dold världs lockande mystik.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Umbra Lyceum - Av hjältars blod (Höst 2023)
Umbra Lyceum - Av hjältars blod (Höst 2023)

Tid och plats

30 okt. 2023 14:00 – 03 nov. 2023 11:00

Rockelstad Slott, Rockelsta, 649 91 Sparreholm, Sweden

Om evenemanget

Till hösten kan du uppleva lajv-lägret Umbra Lyceum - Av hjältars blod.

Umbra Lyceum är en lajv-lägerkampanj som utspelar sig på och runt en trolldomsskola. Sagan äger rum i den verkliga världen, men i de djupa skogarna och mörka skuggorna lever folktron vidare. Sagorna är sanna, trollkunniga människor och väsen använder fortfarande sina konster och på magiska platser samlas de i lönndom. En sådan plats är Rockelstad Slott i hjärtat av Sörmland, där vi bjuder in barn och vuxna till ett magiskt lajv.

På slottsområdet ligger fokus på barnens upplevelser. Där kommer de lära sig om saker som trolldrycker, runmagi och besvärjelser. Det kommer att behövas, för det ryms många mysterium innanför skolans väggar. Det är viktigt för oss att det finns utrymme för olika lajvupplevelser så det kommer finnas gåtor, intriger och äventyr för den som letar.

På skolan kommer det finnas lärare och annan skolpersonal som spelas av vana lajvare som handplockats av oss arrangörer, för att ge barnen en så bra lajvupplevelse som möjligt. Några kan vara lite skrämmande men det ska alltid gömma sig en trygg människa bakom masken och finnas en trygg lägerledare nära tillhands.

Eftersom Umbra Lyceum är en utav de få platser där trollkunniga fritt kan utöva sina konster, har skolan vid den magiska skogen med sjön intill blivit en naturlig samlingsplats. Det viskas om att världen inte längre är säker. De magiska myndigheterna blir allt mer hårdhänta och mäktiga krafter, både mörka och ljusa, vill att eliten byts ut.

Vi vill att våran saga tar avstamp i folktron på ett sätt som glädjer de som känner igen sig bland myterna. Vi vill att vårt lajv ska väcka en nyfikenhet inför den enorma skatt som mänskligheten samlat på sig under årtusenden.

På vårt lajv ska vi i huvudsak fokusera på nordisk folktro, men världens alla myter är sanna i vår värld.

Åk tillsammans med familjen!

För alla er vuxna som vill njuta av magin och även låta era yngre barn göra det, så finns alltså alla möjligheter att åka på lajvet tillsammans.

För de allra yngsta erbjuds en magisk öppen förskola, dit ni kan gå tillsammans med ert lilla barn och njuta av härliga karaktärer och mysigt umgänge. Sagostunder, såpbubblor och musik kommer att finnas på agendan.

För de något större, men ändå lite mindre barnen, så finns förskolan/ fritids. Här är man ca 6-9 år. Här är en plats barnen kan leka vid, medans föräldrarna håller lektion eller är på mystiska äventyr. Här finns kamrater och karaktärer att leka med. Pyssel, sagor, musik och spännande miniuppdrag.

Öppettider för öppen förskola samt förskola/ fritids är 09:30-12:00 samt 13:00-15:30.

Alltså sammanlagt 5h per dag: tisdag, onsdag och torsdag på eventet. 

För vuxna och barn som inte ska gå på den magiska skolan finns anmälan till lajvdelen av eventet på Alftronen.se

Praktisk information

Utförligare information för föräldrar

Biljetter:

Det finns många olika typer av biljetter, läs lite mer utförligt om vad dessa innebär här. 

Plats: 

Rockelstad slott, utanför sparreholm. Läs mer.

Mat 

Ingår

Försäkring: 

Deltagarna på arrangemanget försäkras genom medarrangören Förenade Lajvare. För att försäkringen ska gälla blir därför den anmälda medlem i föreningen automatiskt om medlemskap saknas. Viktigt: Se till att fylla i rätt personnummer så att det inte blir problem med försäkringen. 

Viktiga datum

Lajv-lägret 30 oktober - 3 november 2023

Incheck 3 oktober 2023

Viktiga tider

Incheck: Måndag kl 14:00-15:00

Lajvandet startar: Tisdag kl 08:00

Lajvandet slutar: Fredag kl 01:00

Utcheck: Fredag kl 10:00-11:00

Boende

Barnen bor i sängar i de olika elevcirkelsbyggnaderna. Egna sängkläder medtages. Ej sovsäck.

Alkohol

Vi vill understryka att vårat arrangemang är alkohol och drogfritt. Anvisad plats bortanför från barnens område kommer finnas för eventuella rökande vuxna. Lägerledare och lärare får ej röka på arbetstid.

Åldersgräns

Lägret är för barn och unga i åldrarna 10-25år, men hela familjen kan delta på eventet genom lajveventet Alftronen som går av stapeln samtidigt utanför skolans murar.

Arrangör:

Eventet arrangeras utav DreamSmith Production och Umbra Lyceums arrangörsgrupp genom Järnvilja i samarbete med Förenade Lajvare, ABF Flen och Sverok.

Deltagarvilkor:

Genom att anmäla dig till eventet godtar du dig att följa våra regler och villkor. Läs dem här! 

Gällandes ångerrätt och covid-19.

Biljetterna är inte avbokningsbara, ångerrätt gäller ej, detta är i enlighet med regler kring "Fritidsaktiviteter som utförs på en bestämd dag eller under en begränsad tidsperiod". Detta är som vilket event som helst: konsert eller teater. I händelse att du inte kan delta på evenemanget så är det dock tillåtet att överlåta din biljett till någon annan. I vissa fall kan du genom ditt hemförsäkringsbolag skydda dig mot en situation där du blir tvungen att avstå med kort varsel pga. till exempel sjukdom och då alltså få tillbaka hela eller delar av biljettsumman via ditt försäkringsbolag.

Skulle eventet behöva ställas in så kommer följande ske: vi kommer anstränga oss för att rädda alla pengar vi kan och återbetala så mycket vi kan till er. Betalda utgifter som ej kan ångras kan vi inte påverka och därmed kan vi inte säga hur summan skulle se ut, det beror på hur tätt inpå eventet inställandet skulle ske. Ca 30 dagar innan arrangemanget gör arrangörsgruppen en noggrann estimering om lajvet kan gå av stapeln och om några anpassningar måste ske för att det skall vara säkert, tex. vid ökad risk för pandemi. Vår bedömning idag är att lajvet kommer att gå att arrangera precis som planerat. Vi hoppas att ni alla ska kunna delta och njuta av vår skapelse!

Biljetter

 • Lajv-läger biljett

  Biljett för barn 10-15 år som ska delta på lägret och åker utan vuxen som ansvarar. Ingår: Mat, boende, lånekläder, deltagande på lägret och lägerledare. Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening och kommer rapporteras som deltagare i "annan folkbildning" på ABF. Dessa lägerdeltagare sover i sovsalar uppdelade efter trolldomscirklar (elevhem) och har alltid minst en lägerledare nära till hands.

  5 389,00 kr
  +134,73 kr serviceavgift
  Försäljning avslutad
 • Lägerbiljett (Åker med vuxen)

  Biljett för barn 10-15 år som ska delta på lägret men åker med en vuxen som ansvarar och bor med barnet. (Anmälan för vuxen hittas på Alftronen.se) Ingår: Mat, boende (tillsammans med sin medföljande vuxna), lånekläder, deltagande på lägret. Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening och kommer rapporteras som deltagare i "annan folkbildning" på ABF. Dessa barn bor tillsammans med de föräldrar/vuxna de är anmälda med.

  2 699,00 kr
  +67,48 kr serviceavgift
  Försäljning avslutad
 • Akolyt biljett (Ungdom)

  Biljett för dig som är 15-24 år och vill spela akolyt. Detta innebär att du spelar att du studerar vidare på skolan efter grundutbildning. Du kommer studera under en av lärarna och åläggs att hjälpa denne hålla i sina lektioner. Ingår: Mat, boende på slotsområdet, lånekläder, deltagande med intrig. Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening och kommer rapporteras som deltagare i "annan folkbildning" på ABF. Bor i anslutning till skolan, och elevcirklarna.

  2 199,00 kr
  +54,98 kr serviceavgift
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page