top of page

mån 31 okt.

|

Rockelstad Slott

Umbra Lyceum - Tidslåset & hotet inifrån

Bo kungligt på underbara Rockelsta Slott och upplev ett interaktivt äventyr med magiska väsen, trolldom och en dold världs lockande mystik.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Umbra Lyceum - Tidslåset & hotet inifrån
Umbra Lyceum - Tidslåset & hotet inifrån

Tid och plats

31 okt. 2022 14:00 – 04 nov. 2022 11:00

Rockelstad Slott, Rockelsta, 649 91 Sparreholm, Sweden

Om evenemanget

Till hösten kan du uppleva lajv-lägret Umbra Lyceum - Tidslåset & hotet inifrån.

Umbra Lyceum är en lajv-läger kampanj som utspelar sig på och runt en trolldomsskola. Sagan äger rum i den verkliga världen men i de djupa skogarna och mörka skuggorna lever folktron vidare. Sagorna är sanna, trollkunniga människor och väsen använder fortfarande sina konster och på magiska platser samlas de i lönndom. En sådan plats är Rockelstad Slott i hjärtat av Sörmland, där vi bjuder in barn och vuxna till ett magiskt lajv.

Inne i slottet ligger fokus på barnens upplevelser. Där kommer de lära sig om saker som trolldrycker, runmagi och besvärjelser. Det kommer behövas, för det ryms många mysterium innanför skolans väggar. Det är viktigt för oss att det finns utrymme för olika lajvupplevelser så det kommer finnas gåtor, intriger och äventyr för den som letar.

På skolan kommer det finnas lärare och annan skolpersonal som spelas av vana lajvare som handplockats av oss arrangörer, för att ge barnen en så bra lajvupplevelse som möjligt. Några kan vara lite skrämmande men det ska alltid gömma sig en trygg människa bakom masken och finnas en trygg lägerledare nära tillhands.

Eftersom Umbra Lyceum är en av de få platser där trollkunniga fritt kan utöva sina konster har skolan vid den magiska skogen och sjön intill blivit en naturlig samlingsplats. Det viskas om att världen inte längre är säker. De magiska myndigheterna blir allt mer hårdhänta och mäktiga krafter, både mörka och ljusa, vill att eliten byts ut.

Vi vill att våran saga tar avstamp i folktron på ett sätt som glädjer de som känner igen sig bland myterna. Vi vill att vårat lajv ska väcka en nyfikenhet inför den enorma skatt som mänskligheten samlat på sig under årtusenden.

På vårat lajv ska vi fokusera på nordisk folktro men världens alla myter är sanna i vår värld.

Stämningsutskick: Läs mer

Gratis lajv för barn under fem!

Om du som betalande vuxen har ett barn som ännu inte fyllt fem vid arrangemangets start så kan barnet följa med utan extra kostnad. Barnet delar då det boende och matpaket som ingår i ditt köp. 

För alla er vuxna som vill njuta av magin och även låta er yngre barn göra det, så finns alltså alla möjligheter att åka på lajvet tillsammans.

För de allra yngsta erbjuds en magisk öppen förskola, dit ni kan gå tillsammans med ert lilla barn och njuta av härliga karaktärer och mysigt umgänge. Sagostunder, såpbubblor och musik kommer finnas på agendan.

För de något större, men ändå lite mindre barnen, så finns förskolan/ fritids. Här är man ca 6-9 år. Här är en plats barnen kan leka vid, medans föräldrarna håller lektion eller är på mystiska äventyr. Här finns kamrater och karaktärer att leka med. Pyssel, sagor, musik och spännande miniuppdrag.

Öppettider för öppen förskola samt förskola/ fritids är 10:00-12:00 samt 14:00-16:00.

Alltså sammanlagt 4h per dag: tisdag, onsdag och torsdag på eventet.

Praktisk information

Utförligare information för föräldrar

Biljetter:

Det finns många olika typer av biljetter, läs lite mer utförligt om vad dessa innebär här. 

Plats: 

Rockelstad slott, utanför sparreholm. Läs mer.

Mat 

Ingår

Försäkring: 

Deltagarna på arrangemanget försäkras genom medarrangören Förenade Lajvare. För att försäkringen ska gälla blir därför den anmälda medlem i föreningen automatiskt om medlemskap saknas. Se till att skriva rätt personnummer så att det inte blir problem med försäkringen. 

Viktiga datum

Lajv-lägret 31 oktober -4 november 2022

Incheck 31 oktober 2022

Viktiga tider

Incheck: Måndag kl 14:00-15:00

Lajvandet startar: Tisdag kl 08:00

Lajvandet slutar: Fredag kl 01:00

Utcheck: Fredag kl 10:00-11:00

Boende

Barnen bor i sängar i de olika elevcirkelsbyggnaderna. Egna sängkläder medtages.

Alkohol

Vi vill understryka att vårat arrangemang är alkohol och drogfritt. Anvisad plats bortanför från barnens område kommer finnas för eventuella rökande vuxna. Lägerledare och lärare får ej röka på arbetstid.

Beväpning

På vissa Lajv används ibland lajvvapen. Under det här arrangemanget sker inga fysiska strider. Istället är magi och trollbryggder i centrum även vid konfliktspel.

Åldersgräns

Alla åldrar är välkomna.

Arrangör:

Eventet arrangeras utav DreamSmith Production och Umbra Lyceums arrangörsgrupp genom Järnvilja i samarbete med Förenade Lajvare, ABF Flen och Sverok.

Deltagarvilkor:

Genom att anmäla dig till eventet godtar du dig att följa våra regler och villkor. Läs dem här! 

Gällandes ångerrätt och covid-19.

Biljetterna är inte avbokningsbara, ångerrätt gäller ej, detta är i enlighet med regler kring "Fritidsaktiviteter som utförs på en bestämd dag eller under en begränsad tidsperiod". Detta är som vilket event som helst: konsert eller teater. I händelse att du inte kan delta på evenemanget så är det dock tillåtet att överlåta din biljett till någon annan. I vissa fall kan du genom ditt hemförsäkringsbolag skydda dig mot en situation där du blir tvungen att avstå med kort varsel pga. till exempel sjukdom och då alltså få tillbaka hela eller delar av biljettsumman via ditt försäkringsbolag.

Skulle eventet behöva ställas in så kommer följande ske: vi kommer anstränga oss för att rädda alla pengar vi kan och återbetala så mycket vi kan till er. Betalda utgifter som ej kan ångras kan vi inte påverka och därmed kan vi inte säga hur summan skulle se ut, det beror på hur tätt inpå eventet inställandet skulle ske. Ca 30 dagar innan arrangemanget gör arrangörsgruppen en noggrann estimering om lajvet kan gå av stapeln och om några anpassningar måste ske för att det skall vara säkert, tex. vid ökad risk för pandemi. Vår bedömning idag är att lajvet kommer att gå att arrangera precis som planerat. Vi hoppas att ni alla ska kunna delta och njuta av vår skapelse!

Biljetter

 • Lajv-läger biljett

  Biljett för barn 10-15 år som ska delta på lägret och åker utan vuxen som ansvarar. Ingår: Mat, boende, lånekläder, deltagande på lägret och lägerledare. Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening och kommer rapporteras som deltagare i "annan folkbildning" på ABF. Dessa lägerdeltagare sover i sovsalar uppdelade efter trolldomscirklar (elevhem) och har alltid minst en lägerledare nära till hands.

  4 999,00 kr
  +124,98 kr serviceavgift
  Försäljning avslutad
 • Lägerbiljett (Åker med vuxen)

  Biljett för barn 10-15 år som ska delta på lägret men åker med en vuxen som ansvarar och bor med barnet. (Den vuxna behöver också köpa en biljett) Ingår: Mat, boende (tillsammans med sin medföljande vuxna), lånekläder, deltagande på lägret. Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening och kommer rapporteras som deltagare i "annan folkbildning" på ABF. Dessa barn bor tillsammans med de föräldrar/vuxna de är anmälda med.

  2 499,00 kr
  +62,48 kr serviceavgift
  Försäljning avslutad
 • Barnbiljett (Åker med vuxen)

  Biljett för barn upp till och med 9 år som ska delta på lajvet och åker i sällskap med vuxen. (Den vuxna behöver också köpa en biljett) Ingår: Mat, boende, deltagande på lajvet och tillgång till den magisk förskolan. Obs: Med den här biljetten är det medföljande vuxen som ansvarar för sitt barn, inte lägerledarna. Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening och kommer rapporteras som deltagare i "annan folkbildning" på ABF. Dessa barn bor tillsammans med sin vuxen.

  859,00 kr
  +21,48 kr serviceavgift
  Försäljning avslutad
 • Akolyt biljett (Ungdom)

  Biljett för dig som är 15-24 år och vill spela akolyt. Detta innebär att du spelar att du studerar vidare på skolan efter grundutbildning. Du kommer studera under en av lärarna och åläggs att hjälpa denne hålla i sina lektioner. Ingår: Mat, boende på slotsområdet, lånekläder, deltagande med intrig. Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening och kommer rapporteras som deltagare i "annan folkbildning" på ABF. Bor i anslutning till skolan, och elevcirklarna.

  1 999,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Vuxenbiljett

  Biljett för deltagare 15år och uppåt. Ingår: Mat, boende, samt deltagande med intrig. Boende med vandrarhemsstandard på Gilwells värdshus. Det är ca 15 min naturskön promenad från Gilwell till slottet och skolan. Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening och kommer rapporteras som deltagare i "annan folkbildning" på ABF.

  1 999,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Familjerumspaket - Gilwell(4p)

  Följande ingår: 1 rum på Gilwells värdshus med två stycken våningssängar (vandrarhemsstandard). Deltagarbiljetter för upp till 4 pers. (Minst 1 ansvarig vuxen). Barn 10-15 år får låna en skoluniform men bor med den medföljande vuxna. Det är ca 15min naturskön promenad från Gilwell till slottet och skolan. Barn som går på skolan får såklart vara med på fritidsaktiviteter och umgås i trolldomscirklarnas utrymmen men måste sova med sin familj.

  6 995,00 kr
  +174,88 kr serviceavgift
  Försäljning avslutad
 • Småbarnsbiljett

  Det är gratis att ta med ett barn under 5 år i sitt följe (500kr/barn utöver det första). Dessa delar då sovplats och matbiljett med sin förälder. Du ska alltså vara beredd att sova i samma säng som barnet.Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening och kommer rapporteras som deltagare i "annan folkbildning" på ABF.

  Betala vad du vill
  +Serviceavgift
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page