top of page

Boende & biljettyper

Här finner du listat vad som gäller för varje biljettyp. Är det så att något känns oklart så hör gärna av dig till oss. Biljettpriser hittar du inne i själva eventets anmälningsformulär, detta är för att minimera risken att ouppdaterade priser smyger sig in på hemsidan. 

Lajv-läger biljett

Biljett för barn & unga 10-15 år som ska delta på lägret och åker utan vuxen som ansvarar. Ingår: Mat, boende, lånekläder, deltagande på lägret och lägerledare. Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening och kommer rapporteras som deltagare i "annan folkbildning" på ABF. Dessa lägerdeltagare sover i sovsalar uppdelade efter trolldomscirklar (elevhem) och har alltid minst en lägerledare nära till hands. Skoluniformen består av: pösbyxor i bomull, skjorta i bomull, rock i bomullscanvas. 

 

Lägerbiljett (Åker med vuxen)

Biljett för barn & unga 10-15 år som ska delta på lägret och åker i sällskap med vuxen. (Den vuxna behöver således vara anmäld till lajvdelen av eventet, anmälan dit hittas på Umbra Terrams kommande event.) Ingår: Mat, boende, lånekläder, deltagande på lägret. Obs: Med den här biljetten är det den som medföljande vuxen som ansvarar för ditt barn, inte lägerledarna. Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening och kommer rapporteras som deltagare i "annan folkbildning" på ABF. Dessa barn bor tillsammans med de föräldrar/vuxna de är anmälda med i vad än för typ av boende de har valt.

 

Akolytbiljett

Biljett för dig som är 15-25 år och vill spela akolyt. Detta innebär att du spelar att du studerar vidare på skolan efter grundutbildning. Du kommer studera under en av lärarna och åläggs att hjälpa denne hålla i sina lektioner. Ingår: Mat, boende, lånekläder, deltagande med intrig. Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening och kommer rapporteras som deltagare i "annan folkbildning" på ABF. Bor i anslutning till skolan, och elevcirklarna.

Deltagande för hela familjen

Vår vision är att dessa event ska vara en upplevelse för hela familjen, något man kan välja att åka på tillsammans. För att tydliggöra skillnaden genom att delta på Lajv-lägret (Umbra Lyceum) och på Lajv delen (Umbra Terram) så har vi numer separata hemsidor med separat anmälan. Nedan följer några exempel för tydlighet:

Exempel 1: En pappa med ett 10 årigt barn 

Ett barn vill delta på lägret men åker hellre tillsammans med sin pappa och bor med honom. I det här fallet anmäls barnet här på Umbra Lyceums websida med biljetten som är märkt med "(åker med vuxen)" och pappan anmäler sig på Umbra Terrams webbplats och kan där välja den biljettlösning som passar bäst. Notera att det medföljande barnet bor med sin pappa och därmed får samma boendelösning som han väljer. 

Exempel 2: En mamma, en pappa, ett barn 7år och ett barn 14år

I det här exemplet åker en hel familj med två vuxna och två barn tillsammans på eventet. 14 åringen ska delta på lägret och har gärna sina föräldrar med, men hen vill ändå bo med de andra barnen i en av cirkelhemmen. Då anmäls 14 åringen här på Umbra Lyceums websida med biljetten som inte är märkt med "(åker med vuxen)", eftersom barnet ska ingå i lägerledarnas ansvar och därmed behöver en fullpassions biljett. Resten av familjen anmäls på Umbra Terrams webbplats och kan där välja den biljettlösning som passar bäst. 

bottom of page