top of page

Acerca de

Image by Anton Darius

Var en SLP

Vad krävs utav dig som spelledarperson?

Som SLP spelare jobbar du tillsammans med andra SLP spelare under ledning av regissören för att skapa stämning, fylla funktioner som behövs för intrigernas skull och för att gestalta fiktionen. 

En SLP spelare på Umbra Lyceum kommer ha en karaktär som den utgår ifrån och som den kan spela när inget annat händer. Därtill kommer den kunna schemaläggas för att spela kortare inhopp som vissa karaktärer som inte är på plats under hela uppsättningen. Ena timmen kan du vara en surmulen bibliotekarie och nästa ett busigt troll. Du får självklart gärna ta med lite egna lajvkläder om du har det, men annars sätter vi ihop dräkter löpande efter bästa förmåga från våran gedigna SLP-garderob. 

För dessa karaktärer kommer du att få vissa direktiv och pointers, men det är viktigt att du som spelare är trygg nog som lajvare för att kunna fylla ut rollerna och göra dem till dina egna. Dessutom är levande rollspel inte teater, det är interaktivt och du ska klara av att möta och samspela med andra roller. Det oförutsägbara i lajv, som också är en stark del av magin, innebär att ibland hittar deltagare på saker som måste bemötas på plats. Då kan regissören lite snabbt sätta ihop en eller flera SLP karaktärer och ge muntliga direktiv som måste bemötas på plats. 

Det är ett roligt och givande sätt att arbeta och som SLP får man både ge och vara en del utav många av de mest magiska upplevelserna under uppsättningen. 

bottom of page